Masterclass IT4IT

Niveau: Introductie
Duur: 13.00 - 17.00 (vanaf 12.30 uur inloop)
Locatie: Amersfoort
Kosten: Deelname gratis*
Datum: 17 mei 2018

Tijdens deze masterclass leer je hoe je De Digitale Waardeketen (IT4IT) succesvol kunt inzetten in de context van je eigen organisatie. De Digitale Waardeketen is het proces van business vraag naar de digitale realisatie van deze vraag. Een ontzettend belangrijk proces gezien de grote digitaliserings-opgave die organisaties hebben. Maar ook een proces waar veel organisaties mee worstelen:

• Hoe voldoe je aan de wensen van de business: snel, goedkoop, kwaliteit en innovatief?
• Hoe richt je de waardeketen op een efficiënte manier in?
• Hoe kan je op dit proces sturen?

Grote organisaties als Shell, Achmea en Rabobank bundelden samen met The Open Group hun de krachten en kwamen met het IT4IT framework: een business-model voor IT-afdelingen. Een model dat bruikbaar is voor iedere IT-afdeling, of je nu 100 of 10.000 klanten hebt. 

 

Gastspreker: Rob Akershoek

Rob Akershoek is een IT-management architect en consultant. Al meer dan 20 jaar is hij betrokken bij het verbeteren van IT-organisaties door het ontwerpen en implementeren van geïntegreerde processen en tools. Hij heeft aan tientallen projecten gewerkt om best practices (zoals ITIL en COBIT) te implementeren. En heeft gewerkt aan een groot aantal geïntegreerde IT-beheeroplossingen.

Momenteel werkt Rob als een IT4IT ™ architect bij Shell die verantwoordelijk is voor de architectuur van de IT-beheeroplossingen. Daarnaast is Rob sinds het begin betrokken als voorzitter van het The Open Group IT4IT Forum. Rob is hoofdauteur van de managementgids IT4IT ™ voor IT-beheer.

 

Agenda

12.30        Inloop
13.00        Opening
13.20        Introductie IT4IT 
13.50        Strategy to Portfolio 
14.20        Break 
14.45        Requirement to Deploy 
15.15        Request to fulfill 
15.45        Break 
16.00        Detect to Correct 
16.30        Afronding
17.00        Borrel 

  

* Annuleren kan tot 48 uur van tevoren. Indien u niet tijdig annuleert wordt er 50,- euro in rekening gebracht.